Van der Valk hotel Het Arresthuis behaalt 5-sterrenstatus

Het Arresthuis in Roermond heeft als eerste Van der Valk hotel een vijf-sterrenstatus weten te behalen. Deze status werd maandag 30 september jl. officieel aangenomen door het Arresthuis. De hotelsterren zijn afgegeven door de Hotelstars Union, de houder van de Europese Hotel Classificatie.

 “We zijn zeer trots en verheugd op het behalen van vijf sterren”, aldus Rob Polman van Het Arresthuis. Al sinds de opening in 2011 streeft het team van Het Arresthuis, onder leiding van Hotel Manager Rianne Balkestein, naar een hoge mate van kwaliteit, beleving en gastvrijheid met een toegankelijke benadering. “Tevens strookt het met de ambities die wij nastreven met ons restaurant Damianz, waar chef-kok Jeroen van Gansewinkel en maître Martijn Bakker de scepter zwaaien” aldus Polman.

 Het Arresthuis is het tweede hotel in Limburg dat de vijf-sterrenstatus heeft weten te behalen. In Nederland zijn in totaal 31 hotels met dezelfde status. Om deze status te behalen voldoet het hotel aan de hoge criteria eisen van service en diensten die hieraan verbonden zijn.

Over Het Arresthuis
Het Arresthuis heeft van 1863 tot 1997 gefungeerd als gevangenis en is benoemd tot rijksmonument. Van 2002 tot 2007 is de gevangenis weer tijdelijk in gebruik genomen wegens een tekort aan cellen in Nederland. Van 2009 tot 2011 heeft Van der Valk monumentenbeheer B.V., i.s.m. Engelman Architecten uit Roermond, het voormalige Huis van Arrest getransformeerd tot een luxe boutique hotel met 40 kamers. Alle oude elementen zoals de oude celdeuren, tralies voor de ramen en de gietijzeren trappen in het oude cellenblok zijn nog steeds zichtbaar. Het Arresthuis is gelegen in het centrum van Roermond en is met haar herbestemming een prachtige aanvulling op de historische binnenstad.

Over Van der Valk
Nederlands oudste en grootste hotelketen Van der Valk heeft meer dan honderd hotels in Nederland maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Eind jaren 20 van de vorige eeuw gestart als eetcafé in Voorschoten door Martinus en Rie Van der Valk. Nu neemt de 4e generatie het roer over van de 3e generatie en in sommige hotels is de 5e  generatie al aan het meewerken. In de loop der tijd heeft Van der Valk meer en meer ingezet op kwaliteit en duurzaamheid. Het Arresthuis is een mooi gevolg van deze ontwikkeling en is trots om het eerste 5 sterren hotel te zijn van dit unieke familiebedrijf.