Portland vijf hotels rijker in 2018

Portland vijf hotels rijker in 2018

Deze stad met meer dan 75 microbrouwerijen en vele unieke (kunst)galerijen is continu in ontwikkeling. Alleen dit jaar al openen er vier nieuwe hotels: the Dossier, the Hoxton, the Porter, Jupiter NEXT, waarna the Hyatt Regency zal volgen in 2019. In 2020 zal een groei van 40% bereikt zijn met 3.000 nieuwe hotelkamers. Er is zoveel te beleven in Portland,  waardoor slapen wellicht het laatste is waar je aan denkt. Toch zijn deze vijf nieuwe hotels in Portland stuk voor stuk een bezoek waard.

The Dossier

Het Dossier hotel behoort tot één van de vijf hotels in Portland die onderdeel is van Provenance Hotels. Een keten die zich onderscheidt in luxe in combinatie met art & design. Ieder hotel beschikt over een unieke collectie aan kunst, dat op een charmante manier verwerkt is in de verschillende ruimtes en hotelkamers van het hotel. Het Dossier hotel ligt op nabijgelegen afstand van Pioneer Square en ligt op loopafstand van het iconische must-see Powel’s Bookstore, de grootste onafhankelijke boekenwinkel van nieuwe en gebruikte boeken ter wereld. Het hotel heeft naast een eigen bar en restaurant met onder andere ‘Come back for more cocktails’, een bezorgservice van de populairste ijszaak van Portland, Salt and Straw.

 

The Hoxton

Deze zomer wordt het nieuwe Hoxton hotel geopend. Deze keten zoekt voor haar nieuwe hotels constant naar locaties in creatieve wijken, waardoor een hotel in Portland zeker niet uit kon blijven. Dit design-forward hotel positioneert zichzelf als ‘anti hotel’. Het hotel komt in een iconisch historisch gebouw uit 1906 in Portland’s Old Town Chinatown district.

The Porter

Voor alle culinaire liefhebbers is het Porter hotel, onderdeel van de Hilton Curio collectie, zeker een bezoek waard. De restaurants van het hotel passen perfect bij de liefde voor eten die de Portlandiërs bezitten. Naast een Italiaanse keuken en bar, beschikt het hotel ook over een afhaalservice voor o.a. op maat gemaakte picknickmanden voor een (actief) dagje weg. Uiteraard beschikt het hotel ook over een rooftop restaurant en bar, met geweldig uitzicht over de Willamette River en de bergen.

Het hotel is gelegen in downtown Portland, op loopafstand van het Waterfront park en beschikt over 297 kamers, een spa voor de ontspanning en een binnenzwembad, waar eventueel ook yoga en aqua aerobics lessen te volgen zijn.

 

Jupiter NEXT

Het welbekende Jupiter Hotel in Portland breidt uit met het nieuwe hotel Jupiter Next. Het hotel zal dezelfde focus hebben op design, kunst en creativiteit dat Jupiter zo uniek maakt, maar dan met meer verfijning. Op 1 juni zal het hotel met 67 kamers, een bar in jungle thema en een restaurant worden geopend. Naast het hotel kunnen gasten genieten in de Doug Fir Lounge waar de beste muzikanten uit Portland optreden.

 

The Hyatt Regency Portland

Portland heeft er lang op moeten wachten, maar eind 2019 opent het Hyatt Regency hotel haar deuren, recht tegenover het Oregon Convention Centre. Het $224 miljoen kostende project is Portland’s grootste hotelproject tot nu toe. Het hotel zal naar verwachting veel conferenties trekken naar de stad, aangezien zij over veel (vergader)zalen en 500 kamers beschikt en de locatie van het hotel gunstig ligt ten opzichte van bezienswaardigheden en lokale restaurants.

 

Over Portland en Oregon
Portland is met een directe vlucht te bereiken vanaf Amsterdam. De luchthaven van Portland is in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot beste vliegveld van Amerika. Voor meer informatie over Portland, bezoek TravelPortland.nl. Volg Portland op Twitter via @travelportland. Voor meer informatie over Oregon, bezoek TravelOregon.com. Volg Oregon op Twitter via @Traveloregon_nl of like ons op Facebook: Travel Oregon. En volg ons op Instagram via https://instagram.com/traveloregon en https://instagram.com/travelportland.

 

Wie is de Mol? 2017 was opgenomen in Oregon, terugkijken kan via https://wieisdemol.avrotros.nl/archief/#/&filter=season:seizoen%2017%7Ccategories:uitzendingen&sort=datetime:desc&page=1&layout=list, of vraag het boekje #WIDM Fan Guide to Portland met reistips per aflevering aan op https://www.travelportland.com/widm-fan-guide-order-form/

###

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie of beeldmateriaal van Portland/Oregon kunt u terecht bij:
BuroSix – Amber Borghuis | T: 0182 – 39 44 55 | E: portland@burosix.nl | W: www.burosix.nl