Philadelphia behoort volgens National Geographic Traveler tot de 25 must-visit bestemmingen in 2020

Philadelphia, de ‘City of Brotherly Love’, is een van de 25 must-visit bestemmingen ter wereld in 2020. Jaarlijks beschrijft National Geographic Traveler de ‘Best-trips to take’ voor het volgende jaar. Philadelphia is één van de twee Amerikaanse bestemmingen (naast de Grand Canyon) die de lijst heeft weten te behalen.

In de jaarlijkse publicatie beschrijft auteur Johnna Rizzo Philadelphia als een stad die in het midden staat van verrassende ontwikkelingen. ‘’Philly is veranderd van een industriële stad naar een stad van innovatie’’, vertelt Johnna Rizzo. National Geographic Traveler beschrijft: ‘’Philly blijft zich ontwikkelen met talloze slimme en eigenzinnige ideeën’’. Een voorbeeld van een eigenzinnig idee is de Electric neon in Zuid-Philadelphia.

Voor Rizzo is die ontwikkeling erg herkenbaar in de kunst van de stad. Ze vestigt de aandacht op het eclectische en het bekende. Met als voorbeeld de Electric Street neon installation (een met LED verlichte muurschildering van 9 meter breed en 4,5 meter hoog), Deck the Hall Light Show (een licht show geprojecteerd op de historische muren van City Hall) en het LOVE sculpture (het bekende Popart kunstwerk van Robert Indiana).

Daarnaast heeft Rizzo veel bewondering voor de eetcultuur in de stad. Ze vertelt: ‘’Het eten in de eerste Amerikaanse hoofdstad wordt in rap tempo ontwikkelt’’. Nationaal geprezen eetgelegenheden zoals Fishtown’s Suraya en South Philly Barbacoa rechtvaardigen de goede reviews. Dat geldt ook voor de Di Bruno Brothers en de Dirty Frank’s bar.


Electric Street mural – credit: Jennifer Francesco


Foto links: Cherry Street Pier. Foto rechts: LOVE Sculpture

Tijdens haar bezoek aan Philadelphia bezocht Rizzo een aantal bekende bezienswaardigheden zoals de Cherry Street Pier, de Philly Typewriter store, het uitmuntende Indonesische restaurant Hardena/Waroeng Surabaya en de enige muurschildering van Keith Haring in de VS. Ook tipt Rizzo een aantal uitstekende hotels in Philadelphia. The Rittenhouse, The Lokal Hotel en het Notary Hotel zijn perfect om volledig te ontspannen na een lange dag in de stad.

Nieuwsgierig geworden? Neem alvast een kijkje op de National Geographic Traveler’s website. Het magazine is beschikbaar in de winkels op 5 december 2019.