Nederland blijft een belangrijke markt voor Philadelphia

Dit bericht gaat over het jaarverslag van 2019. Dit rapport wordt ieder jaar rond deze tijd uitgebracht en bevat geen inhoud over de huidige COVID-19 situatie.

De wereld kennis laten maken met de rijke geschiedenis en levendige cultuur van Philadelphia, dat is een van de voornaamste doelen van het Philadelphia Convention & Visitors Bureau (PCVB). Momenteel promoot het PCVB in 25 landen het toerisme richting de 6e grootste stad van Amerika.

Ten opzichte van het jaar 2018, is er een stijging te zien in het aantal bezoekers buiten de VS van +7,5%, wat neerkomt op een totaal van 700.000 internationale bezoekers. Lijdend in de top 10 van belangrijkste markten voor Philadelphia zijn het Verenigd Koninkrijk, China en Duitsland. Ook Nederland behoort tot de top 10, met een stijging in bezoekers van 7,1% ten opzichte van 2018. Een mooi resultaat waar BuroSix een grote bijdrage aan geleverd heeft. “De afgelopen jaren lag de nadruk vooral op het onder de aandacht brengen van Philadelphia als bestemming bij de consument. Daarnaast hebben we ook geïnvesteerd in de kennis en kunde van de reis agent en tour operators. Met als resultaat dat Nederland een groeide markt blijft voor PCVB”.

Philadelphia trekt voornamelijk vrije tijd bezoekers aan, naast zakelijk bezoek en conferentie bezoekers. Top activiteiten bestaan uit het bezoeken van historische locaties, nationale parken en monumenten en het bezoeken van de vele musea en kunstgalerijen. Daarnaast trekt Philadelphia ook veel shop lovers, aangezien er geen tax geheven wordt op kleding en schoenen.

Lees hier het jaarverslag van PCVB.

Over Philadelphia
Kunst, cultuur en historie, je vindt het allemaal in Philadelphia. Deze gezellige stad aan de oostkust staat bekend als de geboorteplaats van Amerika. Geen verrassing dus dat Philadelphia barst van de historische, sfeervolle straatjes en oude gebouwen. Het is dé stad waar je alles leert over de Amerikaanse revolutie. Ook is de stad rijk aan kunst en cultuur. Met meer dan 4.000 muurschilderingen heeft de stad het grootste ‘public art’ programma van de Verenigde Staten. Museum lovers halen hun hart op in Philadelphia. Niet alleen liggen alle musea op steenworp afstand van elkaar, het aanbod is zeer divers. Shoppen doe je tax-free op kleding en schoenen en de echte ‘foodie’ brengt een bezoekje aan de Reading Terminal Market. In deze grote indoor markt vind je meer dan 80 verschillende tentjes. Van ‘Nederlandse’ uitsmijters tot smoothies, donuts, delicatessen, chocolade, groente & fruit en natuurlijk de Philly cheesesteak!