+31 (0)182 39 44 55 team@burosix.nl

SWAROVSKI OPTIK, ’s werelds meest toonaangevende producent van optische precisie-instrumenten verlegt grenzen met zijn nieuwste verrekijker: de CL Curio 7×21. De verrekijker, die is voortgekomen uit een exclusieve samenwerking met de wereldbefaamde industrieel ontwerper Marc Newson, combineert bijzonder krachtige prestaties met een excellente vormgeving, en maakt nieuwsgierig naar de vraag: “Wat kun je ontdekken als je beter kijkt?”

TERUG NAAR DE NATUUR
In onze steeds veranderende en vaak onzekere wereld heeft een onmiskenbare collectieve verschuiving in mentaliteit plaatsgevonden naar een nieuwe houding, een nieuwe manier van leven. Verschuivingen in de richting van langzamere, bewustere manieren van reizen en een focus op ervaringen waarin de natuur centraal staat, zijn een duidelijke hernieuwde trend onder alle generaties. Daarnaast zit de markt voor functionele kleding en accessoires in de lift, doordat consumenten kiezen voor producten die een statement maken over wie ze zijn en hoe ze hun leven leiden.

Dankzij de hernieuwde belangstelling voor de natuur zal de CL Curio 7×21 zowel bij designliefhebbers als outdoorfans in de smaak vallen met zijn opvallende designstatement en de uiterst nauwkeurige manier om in een compact ontwerp toegang te krijgen tot de grote mysteries van de natuurlijke wereld.

“Onze producten scherpen de zintuigen, zodat we de schoonheid van de natuur waarnemen – en begrijpen waarom we haar moeten beschermen. Ervaar de kostbaarheid van het ogenblik, maak verbinding met je innerlijke zelf en word verliefd op Moeder Natuur”, zegt Carina Schiestl-Swarovski, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van SWAROVSKI OPTIK.

EXPECT THE UNEXPECTED
De campagne met de naam ‘Expect the Unexpected’ brengt het creatieproces van de CL Curio 7×21 tot leven voor een nieuwe, op design gerichte markt. De verrekijker is een ambitieus nieuw product van SWAROVSKI OPTIK dat gebruikers uitdaagt om onverschrokken op zoek te gaan naar het onverwachte – niet alleen in de wereld om hen heen, maar in de eerste plaats in hun verwachtingen van een verrekijker. In de woorden van CEO Carina Schiestl-Swarovski: “Als ik door een verrekijker kijk, valt iedere afleiding weg. In een flits zit ik midden in de actie. Het moment waarop je dergelijke wonderen ervaart, is heel intens. Dan besef ik weer hoe adembenemend mooi de wereld is. Het enige wat je hoeft te doen is goed kijken, en dan zie jij het ook.”

EEN MECHANISCH MEESTERWERK
Vanuit technisch oogpunt is de CL Curio 7×21 een lust voor het oog. De verrekijker heeft een prachtig compacte behuizing en een opvallend vooruitstrevende look-and-feel. Het is een werkelijk unieke kijker in de wereld van de precisie-optiek, en dan vooral het naadloze brugontwerp – een belangrijk aandachtspunt voor Newson, die bekendstaat om zijn onverwachte herinterpretatie van eenvoudige vormen.
 
Het doel dat Newson voor ogen stond, was “een strak ogende vorm, bij zowel geopend als gesloten scharnier – een designprobleem dat bij mijn weten nog niet eerder is opgelost.” Als nieuwste telg uit de SWAROVSKI OPTIK CL Familie combineert de CL Curio 7×21 dit grensverleggende exterieurdesign met geavanceerde technische specificaties voor een moeiteloze, draagbare en intuïtieve ervaring die de kijker tot de lichtste en meest compacte in zijn categorie maakt.

FUNCTIE EN DESIGN IN PERFECTE HARMONIE
De CL Curio 7×21 is verkrijgbaar in twee stijlvolle kleurstellingen – zwart en Burnt Orange met een zilveren brug – en is zowel een opvallende urban gadget als een ideaal instrument voor natuurliefhebbers en outdooravonturiers. Dit designverhaal is ontstaan met als doel de romantiek van de natuur te verenigen met de optische en mechanische perfectie die dichterbij kijken mogelijk maakt.

Zoals Newson het verwoordt: “Er zit een heel romantisch aspect aan dit project, omdat verrekijkers tijdloze objecten zijn en hun functie verwant is aan magie: ze laten je dingen zien die normaal gesproken onzichtbaar zijn voor het blote oog. Er zijn tegenwoordig nog maar weinig van dit soort objecten – puur analoge instrumenten. In tegenstelling tot veel digitale dingen is een instrument als dit volledig toekomstbestendig.”

De wereld behoort aan hen die schoonheid kunnen zien.
Ervaar het ogenblik.
SEE THE UNSEEN.
SWAROVSKIOPTIK.COM

Over SWAROVSKI OPTIK
SWAROVSKI OPTIK met hoofdvestiging in Absam, Tirol, maakt deel uit van de Swarovski-groep. De in 1949 opgerichte Oostenrijkse onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische precisie-instrumenten in het premiumsegment. Overal ter wereld verkiezen veeleisende gebruikers de verrekijkers, telescopen, richtkijkers en optronische instrumenten. Haar succes dankt de onderneming aan haar innoverende kracht, de kwaliteit en duurzaamheid van de producten, evenals hun functionele en fraaie design. De waardering van de natuur vormt een wezenlijk bestanddeel van de bedrijfsfilosofie en komt tot uitdrukking in de voorbeeldige milieuvriendelijke productie en in een blijvende betrokkenheid in het kader van geselecteerde natuurbeschermingsprojecten. In 2020 bedroeg de omzet 163,5 miljoen euro (tegenover 158,7 miljoen in 2019) en lag het exportaandeel bij 91%. Er werken circa 1.000 medewerkers bij het bedrijf.

Over Marc Newson
De wereldbefaamde industrieel ontwerper Marc Newson geldt als een van de invloedrijkste designers van zijn generatie. Hij is geboren in Sydney, Australië, en heeft gewoond en gewerkt in Japan, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waar hij op dit moment verblijft. Newson heeft samengewerkt met merken als Apple, Louis Vuitton en Montblanc, en is verantwoordelijk voor enkele van de meest iconische hedendaagse designstukken. Zijn werk is bekroond met vele onderscheidingen en in 2005 noemde TIME Magazine hem een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.

In een exclusieve samenwerking met SWAROVSKI OPTIK heeft Marc Newson de CL Curio ontworpen, een werkelijk unieke verrekijker met een vooruitstrevende look-and-feel. Een belangrijk aandachtspunt voor Newson was het naadloze en strak ogende brugontwerp.