Willamette Valley (Oregon) uitgeroepen tot Wijnstreek van het jaar 2016

Wine Enthusiast is dé multi-channel marketeer op het gebied van wijn en wijnaccessoires. Sinds 1999 reikt Wine Enthusiast de Wine Star Awards uit voor onder andere de beste wijnstreek van het jaar. Dit jaar is de prijs in handen gevallen van Willamette Valley (Oregon, VS). Willamette Valley liet andere genomineerden als Champagne (Frankrijk), Kreta (Griekenland), Provence (Frankrijk) en Sonoma Country (Verenigde Staten) achter zich. Willamette Valley won de prijs onder andere door de uitstekende kwaliteit wijnen en de steeds groter wordende internationale erkenning. In 2010 en in 2011 werd de wijnstreek in Oregon al eerder genomineerd, maar toen gingen twee Europese wijnstreken er met de prijs vandoor.

In de afgelopen jaren heeft Wine Enthusiast de Wine Star Award steeds verder uitgebreid. Zo worden er onder andere prijzen uitgereikt voor ‘Europese wijn van het jaar’, ‘Wijnteler van het jaar’ en ‘Importeur van het jaar’. Waar de jury op let? Voornamelijk op de manier van verbouwen en de energie, moed, baanbrekende visie en het zakelijk inzicht van de genomineerden.

Willamette Valley is een vallei in het noordwesten van de Amerikaanse staat Oregon. De vallei is ongeveer 240 kilometer lang en loopt van Portland naar Salem en Eugene. Willamette Valley vormt hierdoor het culturele en politieke hart van Oregon. In Willamette Valley zijn zo’n 530 wijnhuizen te vinden met in totaal 7.700 hectare aan wijngaarden. De bekendste wijnen uit de streek zijn de Pinot Noir, Pinot Gris en Chardonnay. Het zeeklimaat met mediterrane invloeden in Willamette Valley is uitermate geschikt voor het verbouwen van wijn. De zomers zijn er droog met weinig bewolking, de winters zijn koud, regenachtig en bewolkt. Vooral de voorspelbaarheid van het weer, door het hele jaar heen, maakt dat de kwaliteit van de wijn hoog en constant is.

Over Portland en Oregon
Portland is een unieke stad vergeleken met andere steden in de VS. De inwoners zijn artistiek, leven gezond en zijn sportief, vandaar de slogan: ‘Keep Portland Weird’. Je kunt er taxfree shoppen en Portland wordt de fietshoofdstad van de VS genoemd. Deze stad is een gateway naar de veelzijdige natuur en activiteiten die de staat Oregon te bieden heeft. Portland is met een directe vlucht, uitgevoerd door Delta/KLM, te bereiken vanaf Amsterdam. Voor meer informatie over Portland, bezoek TravelPortland.com. Voor meer informatie over Oregon, bezoek TravelOregon.com. Volg Oregon op Twitter via @Traveloregon_nl of like ons op Facebook: Travel Oregon. En volg ons op Instagram via https://instagram.com/traveloregon en https://instagram.com/travelportland.

###
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie of beeldmateriaal van Portland/Oregon kunt u terecht bij:
Roozalie van Raaij | T: 0182 – 39 44 55 | E: team@burosix.nl | W: www.burosix.nl | W: www.travelportland.nl