Internationale Oregon Road Rally wederom groot succes!

Van 2 tot 8 april hebben 24 touroperators en drie journalisten uit 11 verschillende landen op uitnodiging van Travel Oregon en Travel Portland een Oregon Road Rally gemaakt door deze staat. Dit was de tweede keer dat een Road Rally op deze grote internationale schaal georganiseerd is. Touroperators uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Ierland, Denemarken, Noorwegen, Nieuw-Zeeland, Australië, China, en Canada kregen per land een auto tot hun beschikking om de uitgestippelde route te verkennen.

Namens Nederland waren Leonie Eikens van Tioga Tours, Joyce van Os van Beleef Amerika en Irene Berkhout van De Jong Intra in Oregon op uitnodiging van BuroSix. Vincent van Leeuwen van BuroSix begeleidde deze groep. De dames waren zeer verrast door de variëteit in het landschap en zijn erg enthousiast geworden over de bestemming.

De route startte in de alternatieve stad Portland, na een paar dagen vervolgde de reis via de Columbia River Gorge regio met vele watervallen en groene bossen naar de surfhoofdstad Hood River. Vervolgens naar het Mt. Hood Territory met de bekende Timberline Lodge, om vanuit de sneeuw door de groene bossen in slechts enkele uren naar het woestijnlandschap te rijden. Hier heeft de groep de Painted Hills kunnen bewonderen. Vervolgens door naar Bend in centraal Oregon, hier schijnt 300 dagen per jaar de zon dus de ideale plek voor een mooie hike of kayaktocht over de Deschutes River. De reis vervolgt naar Crater Lake National Park, het diepste meer van Amerika! Dan via Eugene langs de ongerepte kust die verkend werd te paard en met een sand dune buggy. Ten slotte door de wijnregio terug naar Portland.

Het Road Rally team was online te volgen via Facebook en Instagram: @OregonRoadRally en #OregonRoadRally. Er werden prachtige foto’s gedeeld door alle deelnemers. Alle uitgenodigde touroperators gingen op zoek naar nieuwe of extra te boeken routes en reisideeën voor hun (potentiële) klanten. Er is een grotere vraag naar deze bestemming sinds de inspirerende beelden op televisie in het programma ‘Wie is de Mol?’ begin dit jaar.

Over Portland en Oregon
Portland is met een directe vlucht te bereiken vanaf Amsterdam. Voor meer informatie over Portland, bezoek TravelPortland.nl. Volg Portland op Twitter via @travelportland. Voor meer informatie over Oregon, bezoek TravelOregon.com. Volg Oregon op Twitter via @Traveloregon_nl of like ons op Facebook: Travel Oregon. En volg ons op Instagram via https://instagram.com/traveloregon en https://instagram.com/travelportland.