(Her)ontdek de Dolomieten – een unieke belevenis in de bergen

Deze zomer kun je de Dolomieten in het Italiaanse Zuid-Tirol op een unieke manier beleven. In het kader van het beschermen van het UNESCO werelderfgoed, wordt de beroemde Sella Pass negen woensdagen gesloten voor gemotoriseerde voertuigen. Dit biedt voetgangers en fietsers een unieke kans de pas te ontdekken, zonder last te hebben van overig verkeer. Tijdens deze dagen vinden er evenementen met gastronomie, muziek en storytelling plaats, waarbij de Dolomieten centraal staan.

De Sella bergpas is elke woensdag in juli en augustus van 09:00 uur tot 16:00 uur gesloten voor voertuigen op basis van fossiele brandstoffen. Alleen elektrische voertuigen, fietsers, wandelaars, lokale bussen en steengroevetansport mogen gebruik maken van de weg. Dit initiatief genaamd: DOLOMITESVIVES! is opgezet om een bijdrage te leveren aan het behoud van het natuurschoon van de bergen. Aan de Val Gardena kant wordt de weg gesloten vanaf knooppunt Miramonti, bij Plan de Gralba en aan de Val di Fassa kant wordt de weg afgesloten vanaf knooppunt Passo Pordoi/Passo Sella.

Er vinden diverse evenementen plaats tijdens de afsluiting van de pas. Zo kan er geluisterd worden naar verhalen over de Dolomieten van Reinhold Messner – de meest innovatieve mountaineer van de 20e eeuw -, er kan een Dolomites Mountain taste tour gevolgd worden – waarbij in zes berghutten genoten kan worden van eten en wijnen uit de regio -, en zijn er optredens van artiesten zoals Hamlinton de Holanda en zijn orkest.

Kijk voor meer informatie over de afsluiting van de pas en de evenementen die plaats gaan vinden op: http://dolomitesvives.com/en/.

Over Zuid-Tirol
Zuid-Tirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt aan de zuidkant van de Alpen. Dit stukje Italië is uniek vanwege haar alpiene tradities gecombineerd met mediterrane charme. Haar rijke cultuur, gastronomie en het veelzijdige landschap maken Zuid-Tirol uitzonderlijk. De Dolomieten zijn vanwege hun bijzondere schoonheid door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. In Zuid-Tirol schijnt maar liefst gemiddeld 300 dagen per jaar de zon. Vanuit Nederland is Zuid-Tirol makkelijk bereikbaar per auto, vliegtuig en trein. Kijk voor meer informatie over Zuid-Tirol op www.suedtirol.info. Klik hier voor het downloaden van beeldmateriaal.

Voor meer informatie of beeldmateriaal van Zuid-Tirol kunt u terecht bij:
Sherida Zijderlaan| T: 0182 – 39 44 55 | E: sherida@burosix.nl | W: www.burosix.nl