+31 (0)182 39 44 55 team@burosix.nl
Logo

Rotterdam, 21 juli 2020 – Iedereen is het erover eens dat data het nieuwe goud is. Toch laten veel bedrijven de kansen die data hen biedt onbenut. De belangrijkste redenen hiervoor zijn een gebrek aan kennis en het feit dat er in veel gevallen ingrijpende IT veranderingen nodig zijn. Het Cohelion Data Platform speelt hier goed op in en biedt een toegankelijke en eenvoudig te implementeren all-in-one oplossing voor data integratie, data opschoning, master data en data warehousing. Het resultaat: nieuwe, nauwkeurige inzichten die het mogelijk maken om beter sturing te geven aan het bedrijf.

Het Cohelion Data Platform laat bedrijven bestaande databronnen op een gebruiksvriendelijke en eenvoudige manier integreren, opschonen, verbeteren en verrijken. Daarnaast integreert het platform naadloos met visualisatie en analytische tools zoals PowerBI en creëert daardoor directe waarde. Bedrijfsdata worden hierdoor nuttiger, nauwkeuriger en waardevoller. Cohelion omschrijft het als data made more. Op dit moment gebruiken al diverse gerenommeerde bedrijven het platform als basis voor hun datastromen.

Eenvoudig en krachtige all-in-one data oplossing
Veel bedrijven lopen er tegenaan dat essentiële data niet toegankelijk is, of is versnipperd over verschillende systemen en daardoor niet verenigbaar. Hierdoor worden besluiten genomen aan de hand van incomplete of foutieve informatie, met alle gevolgen van dien. “Data integratie vraagstukken hoeven tegenwoordig geen dure en langdurige maatwerkprojecten te zijn. Wij helpen bedrijven om een actueel, correct en volledig overzicht te krijgen van de prestaties van alle bedrijfsonderdelen, waarbij geen aanpassingen nodig zijn aan operationele bedrijfsprocessen of bestaande IT infrastructuur”, aldus Daan Boersma, manager business development.

Het Cohelion Data Platform biedt de mogelijkheid om enkel de modules te selecteren die van toepassing zijn voor een bedrijf, waardoor enkel geïnvesteerd wordt in hetgeen dat nodig is en gebruikt wordt. Het platform is gemakkelijk te configureren en onderhouden, waardoor het zeer gebruiksvriendelijk is, ook voor niet IT professionals. De klant heeft volledige controle en is niet afhankelijk van Cohelion om wijzigingen door te voeren. Cohelion monitort wel alle activiteiten en adviseert klanten bij te sturen waar nodig. Een ander belangrijk pluspunt is het feit dat het platform geen invloed heeft op bestaande processen en het IT landschap. Dit maakt een snelle uitrol, zonder downtime mogelijk.

Over Cohelion
Cohelion werd in 2002 opgericht door Roeland Krom onder de naam CS/Webworks. Op dat moment ontwikkelde het bedrijf voornamelijk maatwerksoftware. De afgelopen vier jaar is er gewerkt aan een generiek data platform, waardoor de keuze is gemaakt om onder de nieuwe naam Cohelion verder te opereren. Het Rotterdamse bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van software voor data integratie en databeheer en wordt wereldwijd ingezet bij klanten als Swissport, Unilode, Blackbox en WFS. De brede kennis en ervaring van data integratie, datamanagement en data warehousing-oplossingen heeft geleidt tot de ontwikkeling van het Cohelion Data Platform. Het platform biedt een geïntegreerde omgeving voor bedrijven die waardevolle data moeten halen uit een complex IT-landschap, maar niet de juiste expertise en tools in huis hebben.