+31 (0)182 39 44 55 team@burosix.nl

Reeuwijk, 7 april 2021 – Een ongeëvenaard groot gezichtsveld en baanbrekend design komen samen in deze verrekijker van topklasse – de NL Pure van SWAROVSKI OPTIK opent een hele nieuwe wereld voor natuurliefhebbers. Met de NL Pure 32 lanceert het familiebedrijf uit het Oostenrijkse Tirol in mei 2021 een kleinere, lichtere versie van de verrekijker. Hij beschikt over hetzelfde voortreffelijke optische systeem als zijn grote broer, de NL Pure 42, in een zeer compact, nauwkeurig mechanisme. De nieuwe verrekijker is verkrijgbaar in een 8×32 en 10×32 uitvoering bij exclusieve speciaalzaken en online op swarovskioptik.com.

“Pure Nature Love – de NL Pure biedt een kijkervaring van ongekende intensiteit. De 32-mm uitvoering is ideaal voor enthousiaste vogelaars en outdoorliefhebbers die zich één willen voelen met de natuur – waar ze ook zijn. Met de NL Pure 32 kunnen outdoorliefhebbers de schoonheid van hun omgeving ontdekken, op elk moment en op elke plek,” zo licht Carina Schiestl-Swarovski, voorzitter van de Raad van Bestuur van SWAROVSKI OPTIK, de voordelen van de nieuwste toevoeging aan de NL Pure serie toe. De kijker onderscheidt zich door de toepassing van hoogwaardige materialen en een compromisloze kwaliteit. Ook is er een opvallende nieuwe kleur. Naast het traditionele groen is dit compacte meesterwerk ook verkrijgbaar in de kleur Burnt Orange.

Een met het moment
Zodra je door het 32-mm model kijkt, zie je dat het instrument een waar technisch meesterwerk is, net als de NL Pure 42. Het ongeëvenaard grote gezichtsveld (tot 69°) en de vrijwel onzichtbare randen laten je helemaal opgaan in het beeld, waardoor je de meest natuurlijke vorm van observeren ervaart.

Een met jezelf
De ongelooflijk compacte optiek is ondergebracht in een unieke ergonomische behuizing die ervoor zorgt dat de NL Pure 32 perfect in de hand ligt. Dankzij de ovale uitsparing tussen de duim en wijsvinger sluit de vorm van de verrekijker naadloos aan op je natuurlijke greep. De voorhoofdsteun biedt een onovertroffen comfort bij langdurige observaties en zorgt voor stabiel observeren.

Een met perfectie
Haarscherpe contouren en een contrastrijke weergave met een buitengewone kleurechtheid – de SWAROVISION technologie verzekert je van adembenemende beelden. Met gemak ontdek je de allerkleinste details en worden subtiele kleurschakeringen zichtbaar. Deze volmaakte kleurechtheid en hoge lichttransmissie zijn mogelijk dankzij een innovatieve lenscoating.

Een met de natuur
Dankzij de betrouwbaarheid en lange levensduur van producten van SWAROVSKI OPTIK gedurende vele generaties is hun impact op het milieu zo klein mogelijk. Het bedrijf zet zich onvermoeibaar in om duurzaamheid te integreren in al zijn activiteiten. Een bijzonder aandachtspunt bij het ontwikkelen van de NL Pure serie vormden de toebehoren. Zo is de field bag vervaardigd van 100% gerecycled polyester (rPET). Een zeep- & borstelset voor het reinigen van de behuizing wordt standaard meegeleverd. De set bestaat uit een houten borstel en palmolievrije, biologisch afbreekbare zeep zonder kleur- of geurstoffen die is gemaakt van kokosolie, olijfolie en sheaboter. De zeep is gemaakt in Tirol in Oostenrijk en de borstel komt uit Duitsland. De productverpakking is klimaatneutraal en gemaakt van duurzame en recyclebare materialen. Met elke afzonderlijke verpakking ondersteunen we bovendien ClimatePartner-projecten. Daarnaast is de omvang verkleind om grondstoffen te besparen en de CO2-uitstoot tijdens het transport te verminderen.

De wereld behoort aan hen die schoonheid kunnen zien.

Ervaar het ogenblik.

SEE THE UNSEEN.

SWAROVSKIOPTIK.COM

SWAROVSKI OPTIK
SWAROVSKI OPTIK met hoofdvestiging in Absam, Tirol, maakt deel uit van de Swarovski-groep. De in 1949 opgerichte Oostenrijkse onderneming is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische precisie-instrumenten in het premiumsegment. Overal ter wereld verkiezen veeleisende gebruikers de verrekijkers, telescopen, richtkijkers en optronische instrumenten. Haar succes dankt de onderneming aan haar innoverende kracht, de kwaliteit en duurzaamheid van de producten, evenals hun functionele en fraaie design. De waardering van de natuur vormt een wezenlijk bestanddeel van de bedrijfsfilosofie en komt tot uitdrukking in de voorbeeldige milieuvriendelijke productie en in een blijvende betrokkenheid in het kader van geselecteerde natuurbeschermingsprojecten. In 2020 bedroeg de omzet 163,5 miljoen euro (tegenover 158,7 miljoen in 2019) en lag het exportaandeel bij 91%. Er werken circa 1000 medewerkers bij het bedrijf.