Amerika specialisten opnieuw verliefd op Oregon

Amerika specialisten opnieuw verliefd op Oregon

Van 15 t/m 19 mei reisden vijf touroperators af naar Oregon voor een pre-IPW FAM trip. De IPW vond dit jaar plaats in Denver, een mooi moment om voorafgaand aan deze beurs de staat Oregon te bezoeken. Aanleiding voor deze reis is het 10-jarige bestaan van de rechtstreekse KLM/Delta vlucht richting Portland, de ontwikkelingen in de stad Portland en de toenemende vraag richting het oosten van Oregon die de touroperators opmerken. Dit laatste komt met name door het populaire televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’, dat haar 17e seizoen filmde in Oregon. Een deel van de serie speelde zich af in het cowboy-achtige landshap in het oosten van Oregon. Dus hoog tijd om deze regio van Oregon beter te leren kennen.

 

Rob en Sylvia Zegveld (American Vacation), Bart Verhoeff (GoAmerika), Marlon Beauberthuy (Le Beau Reizen), Birgitte Bosma (Style in Travel), Melanie Modder (Tenzing Travel) en Vincent van Leeuwen (BuroSix) namen deel aan deze pre-IPW. Na een kort verblijf in Portland, trad de groep in de voetsporen van ‘de Mol 2017’. De eerste stop was Bend. Het outdoor centrum in centraal Oregon, dat dient als perfecte uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken, waaronder Smith Rock State Park en Sparks Lake.

 

Vanuit Bend vervolgde de groep de reis richting  Pendleton, waarbij het landschap in korte tijd sterk veranderd van heuvelachtig en bosgebied, naar meer prairie-achtig landschap. Pendleton is vooral bekend van de Pendleton Round-up, dat ieder jaar in september gehouden wordt. Daarnaast loopt de bekende Oregon Trail door dit pittoreske dorp heen.

Onderweg naar Pendleton bracht de groep een bezoek aan de Painted Hills. De Painted Hills behoren tot één van de zeven wonderen van Oregon. De heuvels bestaan uit verschillende kleuren zoals zwart, rood en oker, die wijzen op de geologische tijdperken en zijn gevormd toen het gebied nog een riviervlakte was. De kleuren verschillen bij verschillende lichtinvallen. De Painted Hills vormen samen met Clarno Unit en de Sheep Rock Unit het John Day Fossil Beds National Monument, waar vondsten zijn gedaan van planten en dieren tussen de 7 en de 44 miljoen jaar oud.

 

Vanuit Pendleton ging de reis verder richting Hood River. Waar de touroperators weer een hele andere kant van Oregon te zien kregen. Deze plaats is de hot-spot voor watersportliefhebbers. Door constant stabiele wind op de Columbia River, kun je er perfect windsurfen en kiten.

Na deze veelzijdige tour door Oregon, keerde de groep terug in Portland en bezochten onder andere de Japanese Gardens, Smith Teamakers en Olympia Provisions in S.E. Portland.

 

Over Portland en Oregon
Portland is met een directe vlucht te bereiken vanaf Amsterdam. De luchthaven van Portland is in 2013, 2014, 2015, 2016 en 2017 uitgeroepen tot beste vliegveld van Amerika. Voor meer informatie over Portland, bezoek TravelPortland.nl. Volg Portland op Twitter via @travelportland. Voor meer informatie over Oregon, bezoek TravelOregon.com. Volg Oregon op Twitter via @Traveloregon_nl of like ons op Facebook: Travel Oregon. En volg ons op Instagram via https://instagram.com/traveloregon en https://instagram.com/travelportland.

Wie is de Mol? 2017 is opgenomen in Oregon, terugkijken kan hier, of vraag hier het boekje #WIDM Fan Guide to Portland met reistips per aflevering aan.

###

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie of beeldmateriaal van Portland/Oregon kunt u terecht bij:
BuroSix – Amber Borghuis | T: 0182 – 39 44 55 | E: portland@burosix.nl | W: www.burosix.nl